Capre angajate de o companie feroviară australiană

Capre angajate de o companie feroviară australiană pentru a combate vegetația cu risc de incendiu.

O turmă de capre care combate buruieni a fost trimisă într-o o zonă de-a lungul căii ferate, unde vegetația era scăpată de sub control.O turmă de capre ar putea deveni un membru surprinzător al echipei de întreținere a unei companii feroviare din Australia.Queensland Rail (QR) căuta o soluție mai rapidă pentru a elimina buruienile și iarba care reprezentau un risc de incendiu de-a lungul liniilor de lângă Tully, în Extremul Nord Queensland.

Un grup de 15 capre a fost adus pentru un test și a primit un termen limită de 8-12 săptămâni pentru a curăța „cele mai dificile buruieni” din zona invadată de vegetație.

Laboratorul Național Oak Ridge (ORNL) a găsit o alternativă la erbicide pentru o specie invazivă deosebit de dificilă. ORNL a început să folosească capre pentru a gestiona plantele invazive pe cei aproximativ 32.000 de acri ai Rezervației Oak Ridge. (ORR) din Roane County, Tennessee. ORR este împădurită în proporție de aproximativ 70%, cu zone nedezvoltate în pajiști native, terenuri în paragină, zone umede, bariere de cedri, cursuri de apă și alte habitate naturale unice. Gestionarea plantelor invazive a fost important pentru menținerea zonelor naturale, a zonelor de cercetare și a terenurilor instalațiilor din cadrul ORR de la începutul programului în 2002. O provocare a fost controlul petelor mari și stabilite de kudzu, în special în zonele care nu sunt ușor de accesibile din cauza terenului, a lipsei de drumuri și a prezenței habitatelor sensibile.

Și University of Minnesota Extension spune că, citez: ”În ultimii cinci ani, popularitatea „amenajării terenurilor cu capre” a crescut, devenind o opțiune aleasă de mai mulți proprietari de terenuri. Goatscaping este o practică de gestionare a buruienilor care oferă mai multe beneficii suplimentare pe care amenajarea peisagistică tradițională nu le oferă. Închirierea unei turme de capre ar putea fi o strategie excelentă implementată pe proprietățile proprietarilor de terenuri care doresc să atenueze buruienile fără a utiliza pesticide.
Mai multe întreprinderi și proprietari de terenuri au apelat la turme de capre pentru a preveni buruienile sufocante în zonele greu de întreținut. Caprele vor mânca aproape orice. Nu au nici o problemă în a mânca plante periculoase, cum ar fi urzica arzătoare, iedera otrăvitoare și sumacul otrăvitor. Zonele abrupte și greu de cosit se potrivesc cu caprele, deoarece acestea sunt creaturi agile și harnice care pot intra în locuri dificile și înguste.”

Concluzia este că alții pot sau se reprofileaza.

 

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pentru a o evalua!

Rating mediu 3 / 5. Numărul de voturi: 1

Nici un vot până acum! Fii primul care votează această postare.

Lasă un răspuns