Mecanicii de tren din Germania sunt gata de grevă

Mecanicii de tren din Germania sunt gata de grevă, dar DB lansează o contestație legală.
GDL a anunțat că mecanicii de locomotivă din întregul sector vor intra în grevă în perioada 9 ianuarie – 12 ianuarie.

Trenurile din Germania vor fi afectate de grevele mecanicilor de locomotivă în ianuarie, a confirmat Gewerkschaft Deutscher Lokomotivführer (GDL, Sindicatul german al mecanicilor de locomotivă), în timp ce discuțiile cu Deutsche Bahn au intrat în impas.

Membrii sindicatului GDL de la DB, Transdev și City Bahn Chemnitz vor începe acțiuni sindicale pe serviciile de transport de pasageri în perioada 10 ianuarie – 12 ianuarie, din cauza escaladării disputelor privind salariile și orele de lucru.

Mecanicii de pe serviciile DB Cargo vor ieși în stradă cu o zi mai devreme, începând cu 9 ianuarie, la ora 18.00. Acest aranjament urmează după o grevă de 24 de ore a personalului feroviar în decembrie, care a afectat mai multe servicii DB și milioane de pasageri.

Cu toate acestea, furnizorul național de servicii feroviare DB a declarat că această grevă ar fi ilegală și a încercat să oprească greva cu un ordin judecătoresc.
„Această grevă nu numai că este complet inutilă, dar o considerăm și inadmisibilă din punct de vedere legal”, a declarat Martin Seiler, directorul de resurse umane al DB. „Conducerea GDL a întrecut măsura, trebuie să își revină în sfârșit la realitate”, a adăugat Seiler.

DB a precizat că va solicita un ordin de împiedicare a acțiunii sindicale de la o instanță specială de muncă din landul Hesse.

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pentru a o evalua!

Rating mediu 0 / 5. Numărul de voturi: 0

Nici un vot până acum! Fii primul care votează această postare.

Lasă un răspuns