Forța de muncă din sectorul feroviar din Australia se va confrunta cu un „val al pensionării” până în 2035
Un nou raport a constatat că, în cel mai pesimist scenariu, 35% din forța de muncă s-ar putea pensiona până în 2035, opt sectoare de activitate fiind identificate ca fiind cele mai expuse riscului.
Industria feroviară din Australia s-ar putea confrunta cu o reducere semnificativă a forței de muncă pe măsură ce se apropie „valul pensionărilor”, potrivit unui raport publicat de Australasian Railway Association (ARA).
Pregătit pentru ARA de către National Skills Academy for Rail (NSAR) din Marea Britanie, raportul „The Rail Workforce – An Analytical Overview” a avertizat că aproximativ 35% din forța de muncă din sectorul feroviar australian ar putea ieși la pensie până în 2035, pe măsură ce vor împlini 62 de ani.
Caroline Wilkie, director general al ARA, a declarat: „În acest moment, nu mai este nevoie de o analiză a situației: „Industria se confruntă cu o prăpastie a pensionării, cu mai mult de o treime din întreaga forță de muncă feroviară în vârstă de peste 50 de ani, unul din 10 cu vârsta de peste 60 de ani și doar patru procente [sub] 25 de ani.
„Cu o investiție fără precedent de 154 de miliarde de dolari în următorii 15 ani și cu lansarea unor proiecte critice de modelare a orașelor din întreaga țară, avem nevoie disperată de muncitori calificați și necalificați pentru a intra acum în industria feroviară.”
În timp ce s-a constatat că vârsta medie în industrie este de 45 de ani, raportul a evidențiat opt roluri diferite care aveau o vârstă peste medie și, prin urmare, reprezentau cel mai mare risc de a suferi de o prăpastie a pensionării.
Printre aceștia se numărau mecanici de tren, șefi de trenuri, manageri de operațiuni, asistenți IT și tehnologici, manageri de servicii pentru clienți, tehnicieni de întreținere, șefi de planificare a transporturilor și manageri de învățare și dezvoltare.
Din păcate și sectorul feroviar din România este în colaps de mai mulți ani, și dumnezeu cu mila…