Investiții SUA în rețeaua feroviară din Ucraina

SUA investesc 225 milioane de dolari în rețeaua feroviară din Ucraina
Acest lucru demonstrează un angajament din partea SUA de a investi în rute de export alternative pentru Ucraina.

Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a anunțat o investiție de 225 de milioane de dolari în rute alternative de export pentru Ucraina.
USAID și JSC Ukrainian Railways (UZ) au semnat un memorandum de înțelegere (MoU) pentru a sprijini construcția unui segment feroviar cu ecartament dublu de 75 de kilometri care va lega orașul ucrainean Lviv de rețeaua transeuropeană de transport.
Potrivit USAID, investiția evidențiază „importanța critică a infrastructurii, cum ar fi cea feroviară, pentru redresarea Ucrainei”. USAID a mai spus că aceasta va permite reziliența economică a Ucrainei și urmărește să diminueze dependența acesteia de sprijinul financiar extern.
Capacitatea de export de cereale din Ucraina ar putea crește cu 2,5 milioane de tone anual prin investiții în îmbunătățirea punctelor de trecere a frontierei terestre și feroviare, ceea ce ar putea crește exporturile cu până la 425 de milioane de dolari.
Acordul are ca scop consolidarea legăturii Ucrainei cu Europa. Din cauza faptului că rețeaua feroviară europeană folosește șine mai înguste, mai puține trenuri din Ucraina pot intra în Europa în fiecare zi, ceea ce duce la procese care durează frecvent mai mult de cinci ore pentru fiecare tren.
Prin intermediul USAID, UZ va putea să creeze o secțiune de cale ferată cu ecartament dublu, facilitând căi mai directe pentru întoarcerea cetățenilor ucraineni strămutați la casele lor și facilitând transportul produselor de bază din Ucraina către UE.

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pentru a o evalua!

Rating mediu 0 / 5. Numărul de voturi: 0

Nici un vot până acum! Fii primul care votează această postare.

Lasă un răspuns