Primul material rulant electric Škoda începe să ruleze în Letonia

Trenurile electrice inaugurale Škoda 16Ev au început să circule în Riga, Letonia. Unitatea de tren finală este programată să fie livrată transportatorului național leton, Vienā vilcienā (VIVI), la mijlocul anului 2024.

Grupul Škoda, cu sediul în Cehia, livrează un total de 32 de trenuri electrice complet pregătite pentru pasageri. Bazate pe binecunoscutul RegioPanter din Republica Cehă, aceste trenuri au fost adaptate la specificațiile Letoniei, cum ar fi adaptarea la rețeaua feroviară cu ecartament de 1520 mm din Letonia, care este mai largă decât ecartamentul european standard. Fiecare vehicul este format din patru vagoane, cu o lungime de 109 metri și 436 de locuri, ceea ce reprezintă o capacitate sporită de pasageri. Oferind îmbarcare pe un singur nivel, aceste trenuri îmbunătățesc accesibilitatea și reduc timpul de transfer în stații. Ușile mai largi ale trenurilor facilitează urcarea și coborârea mai rapidă.
Noile trenuri electrice sunt dotate cu aer condiționat, scaune ergonomice și facilități moderne. Echipate cu sisteme de informare video și audio, împreună cu o conectivitate Wi-Fi robustă, aceste trenuri funcționează cu un nivel redus de zgomot și o viteză de proiectare de până la 160 km/h (în prezent 120 km/h). Posibilitatea de a atinge viteza maximă depinde de infrastructura feroviară.
Datorită noilor trenuri electrice ale Grupului Škoda, VIVI poate implementa orare cu intervale de timp pe toate rutele, asigurând circulația trenurilor la fiecare 15-20 de minute în timpul dimineților și serilor din zilele de vârf ale săptămânii. Aceste trenuri vor funcționa în direcția Aizkraukle, Tukums, Skulte și Jelgava.

Comentariul oficialilor
„Suntem încântați că, în urma eforturilor colective ale echipei noastre, am reușit să navigăm cu succes printre provocările reprezentate de pandemia Covid-19 și de agresiunea rusă din Ucraina”, a remarcat Zdeněk Sváta, membru al Consiliului de Administrație al Grupului Škoda. „Astăzi, prezentăm cu mândrie primele unități gata să deservească pasagerii. Credem că pasagerii se vor bucura acum de călătorii cu aceste noi unități.”
Rodgers Jānis Grigulis, președintele Consiliului de Administrație al SA „Pasažieru vilciens”, a adăugat: „În timp ce ne exprimăm recunoștința față de partenerii care ne-au sprijinit în testarea, certificarea și instruirea angajaților pentru aceste trenuri, adresez mulțumiri speciale fiecărui angajat al societății pe acțiuni „Pasažieru vilciens”. Împreună, facem un pas important în avansarea călătoriei cu trenul, lucrând pentru accesibilitatea regională, pentru îndeplinirea obiectivelor de mobilitate și pentru a oferi pasagerilor o experiență îmbunătățită.”

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pentru a o evalua!

Rating mediu 0 / 5. Numărul de voturi: 0

Nici un vot până acum! Fii primul care votează această postare.

Lasă un răspuns