Regulamentului pentru circulația trenurilor și manevra vehiculelor feroviare – nr. 005

Ordinul nr. 1816/2005 privind aprobarea Regulamentului pentru circulația trenurilor și manevra vehiculelor feroviare – nr. 005

Regulamentul pentru circulația trenurilor și manevra vehiculelor feroviare – nr. 005 conține reglementările în baza cărora se execută circulația trenurilor și manevra vehiculelor feroviare pe liniile infrastructurii feroviare din România, precum și pe liniile ferate industriale cu acces la aceasta, în condiții de siguranță circulației și securitate a transporturilor.
Prevederile prezentului regulament se aplică numai pentru viteze maxime de circulație de până la 160 km/h; pentru viteze de circulație mai mari de 160 km/h se vor stabili reglementări specifice.
Circulația trenurilor între stațiile CFR de frontieră de stat lși stațiile de frontieră de stat ale administrațiilor de cale ferată vecine și pe liniile de peage se reglementează prin convenții bilaterale la care România este parte.
Prevederile prezentului regulament sunt obligatorii pentru toți operatorii economici care desfășoară operațiuni de transport feroviar. Secțiunile prezentului regulament care trebuie cunoscute de către personalul de specialitate al fiecărui operator economic care desfășoară operațiuni de transport feroviar se stabilesc prin tematicile cadru utilizate în procesul de instruire și autorizare, în raport cu specificul activităților și operațiunilor de transport feroviar desfășurate de către acest personal.

Ordin nr. 1816 din 2005 – Include anexele

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pentru a o evalua!

Rating mediu 0 / 5. Numărul de voturi: 0

Nici un vot până acum! Fii primul care votează această postare.

Lasă un răspuns