Cele mai importante companii de transport feroviar și rutier în domeniul securității cibernetice

Viitorul industriei călătoriilor și turismului va fi modelat de o serie de teme disruptive, securitatea cibernetică fiind una dintre temele care vor avea un impact semnificativ asupra companiilor de transport feroviar și rutier. O analiză detaliată a temei, informații despre companiile principale și fișele lor de evaluare și tematice sunt incluse în raportul de cercetare tematică al GlobalData, Cybersecurity in Travel and Tourism – Thematic Research. Cumpărați raportul aici.
Securitatea cibernetică este ansamblul de tehnologii, procese și practici menite să protejeze rețelele, calculatoarele, programele și datele electronice împotriva atacurilor. Industria călătoriilor și turismului este foarte expusă atacurilor din cauza volumului mare de date personale pe care le stochează.
Infractorii cibernetici sunt atrași de această multitudine de date sensibile și personale pe care industria de turism le deține despre fiecare călător. Dacă aceste puncte de date nu sunt bine protejate, există riscuri semnificative pentru clienți, cărora li se pot fura datele. Astfel de încălcări pot afecta reputația unei companii. Mai multe companii cu profil înalt din acest sector au ajuns pe prima pagină a ziarelor din cauza securității cibernetice deficitare. Infractorii cibernetici exploatează vulnerabilitățile din cadrul unei strategii de securitate cibernetică, astfel încât o abordare riguroasă este esențială pentru gestionarea eficientă a riscurilor. Pentru a face față amenințărilor cibernetice, strategia de securitate cibernetică a unei întreprinderi trebuie să implice planificarea situațiilor de urgență, care să contureze acțiunile imediate, răspunsurile post-infractură și o înțelegere a riscurilor cibernetice actuale ale întreprinderii.
Sectorul călătoriilor și turismului devine din ce în ce mai digitalizat, adoptând tehnologii emergente precum inteligența artificială (AI), internetul obiectelor (IoT) și cloud-ul. Pe măsură ce ecosistemele digitale ale companiilor se dezvoltă, acestea devin mai vulnerabile la atacurile cibernetice. Industria este fragmentată, furnizorii direcți făcând schimb de date cu intermediari terți, ceea ce crește numărul potențialelor puncte de intrare pe care atacatorii le pot exploata. Datele sunt mai sigure atunci când toate companiile din lanțul valoric al călătoriilor și turismului investesc în toate straturile lanțului valoric al securității cibernetice. Colaborarea este vitală, iar companiile trebuie să se asigure că toți furnizorii lor dispun, de asemenea, de măsuri adecvate. Este suficient un singur dispozitiv vulnerabil pentru a compromite o întreagă rețea, afectând reputația unei întreprinderi și prejudiciind atât companiile cu care lucrează, cât și securitatea clienților.
Cu toate acestea, nu toate companiile sunt egale în ceea ce privește capacitățile și investițiile lor în temele-cheie care contează cel mai mult pentru industria lor. Înțelegerea modului în care companiile sunt poziționate și clasate în cele mai importante teme poate fi un indicator cheie al potențialului lor de câștiguri viitoare și al poziției competitive relative.

Scorurile tematice se bazează pe evaluarea GlobalData a poziției competitive a unei companii în raport cu o anumită temă, pe o scară de la 1 (vulnerabil) la 5 (dominant). Scorurile sunt susținute de informațiile tematice și de expertiza sectorială a GlobalData.

Potrivit raportului de cercetare tematică al GlobalData, Cybersecurity in Travel & Tourism (Securitatea cibernetică în turism și călătorii), printre cele mai importante companii care au adoptat această temă se numără: Avis, Budget Group, SNCF Group, Deutsche Bahn, Flix, East Japan Railway Company, Stagecoach Group, Indian Railways, Enterprise Holdings, National Express și FirstGroup.

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pentru a o evalua!

Rating mediu 0 / 5. Numărul de voturi: 0

Nici un vot până acum! Fii primul care votează această postare.

Lasă un răspuns