PLAN DE REORGANIZARE, RESTRUCTURARE SI REDRESARE FINANCIARA CFR-SA 2024

Prezentul plan de reorganizare, restructurare si redresare financiara a fost elaborat ca urmare a solicitarii Ministerului Finantelor de elaborare a unui program de imbunatatire/restructurare a activitatii societatii care sa conduca la redimensionarea/reducerea cheltuielilor, coroborat cu prevederile Legii nr. 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitafii financiare a Romaniei pe termen lung (cu modificarile i completarile ulterioare).
Elaborarea prezentului plan de reorganizare, restructurare si redresare financiara privind restructurarea activitatii CFR SA este generata de obligatia impusa in acest sens companiilor cu capital de stat care au inregistrat si/sau plati restante in anul 2023. Aceasta obligatie porneste de la premiza, in principiu corecta, ca trebuie reduse cheltuielile din fonduri publice pentru a acoperi pierderile unor companii neperformante si ineficiente economic.
Trebuie subliniat din start ca aceasta premiza este profund eronata in cazul companiilor din domeniul feroviar. Situatia economica precara a companiilor feroviare nu este generata de lipsa de performanta si de ineficienta intrinseca a acestora, ci de politicile consecvente din ultimii 30 de ani de promovare prioritara a transportului rutier in dauna celui feroviar.

Plan Reorg.Restruct.Redresare fin.2024_CFR_12.04.24_art.XIIIa_OUG31

Cât de utilă a fost această postare?

Faceți clic pentru a o evalua!

Rating mediu 4.5 / 5. Numărul de voturi: 2

Nici un vot până acum! Fii primul care votează această postare.

Lasă un răspuns